Nyhetesuppgift v 40

300 personer ska sparkas från SonyEricsson.

Det sonyericssonkontoret som finns i hässleholm ska läggas ner helt, och de 80 anställda som arbetar med mjukvaruutveckling där får flyttas till lund. Även i lund ska runt 300 arbetande på SonyeEricsson få sparken. Kontoret i Manchester ska också läggas ner, och ca 450 från North Carolina ska sparkas. Ingen vet än vem eller varför de anställda ska sparkas, eftersom sonyericssons presstalesman inte vill nämna detta än.

Jag tycker att detta är en ganska viktig nyhet, eftersom många kommer att bli helt arbetslösa, då förlorar hela samhället på det. Speciellt eftersom SonyEricsson är ett multinationellt företag och folk i hela världen kommer att sparkas från sitt jobb. De måste få plats på nya jobb och det kommer bli ett himla kaos, också eftersom sonyericsson är så pass stort och känt. Jag undrar hur det kommer att gå. 

Artikeln jag läste var inte så jättebra skriven tycker jag, det var inte så mycket fakta. Jag tycker att detta är en viktig nyhet som det borde finnas iallfall dubbelt så mycket fakta om. Men antagligen finns det mer på andra sidor, och jag vet också lite om detta sen innan, eftersom min mamma jobbar på sonyericsson så hon har redan berättat om det en del. Men det jag lärde mig från internet var att det inte bara gäller kontoret som ligger i lund, utan att det gäller runt om i hela världen. Det hade jag ingen aning om.

http://www.skanskan.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081001/NYHETER/385183918/1057


RSS 2.0